Målarkurs i Glädjens kapell

Frigörande målning! Välkommen att måla intuitivt i vackra Glädjens kapell. Maten vi äter är ren, ekologisk och helt utan tillsatser kryddad med omsorg och tid för att ge oss det bästa av vad våra kroppar behöver. Kursen börjar kl 18.00 på fredagen med middag och målarkurs. Varje morgon börjar med ett kundaliniyogapass för den som vill samt en god och näringsrik frukost. Kursen slutar vid kl 16.00 på söndag. I priset ingår målarkurs, boendet, ekologisk och vegetariskt eller rawfood. Har du allergier så meddela det, det finns alla möjliga alternativ! 

Du garanterar din plats med en anmälningsavgift på 300 kr, max antal deltagare är 6 st

Välkomna att bo i en vacker och rogivande miljö. Det gamla fd. kapellet är nyrenoverat och fräscht och erbjuder ett annorlonda boende, med sovsal uppe på läktaren. Den stora salen med sin vackra järnkamin, erbjuder många sköna sittplatser för samvaro och läsning.

Denna kurs ger dig inspiration och verktyg till din personliga utveckling. Den passar privatpersoner och företag och alla som önskar fylla på med ny energi, få inspiration, ökad kreativitet, koncentration, fokus, glädje och nya insikter om sig själv och livet. Allt på ett kravlöst och lekfullt sätt.

Målarövningar, enkla vägledda meditationer, sinnesupplevelser, känn & måla, lyssna & måla, måla ord, hur ser ett ord ut i färg och form för dig?  Denna kurs utvecklar din intuition.

Färg är levande, skapande, vibrationer och frekvenser. Färg har en läkande kraft. Varje färg påverkar kroppen och sinnet. Vad är vackert, vad är fult, vad är rätt, vad är fel? Du gör målarövningar för att försöka släppa prestationskrav samt värderingar kring fult, fint, rätt och fel.  Du tittar bara på det du själv skapar och pratar inte om och jämför dig inte med andra. På denna kurs kommenterar man inte varandras målningar. Allt är din process och ditt unika skapande. 

Genom intuitiv målning lär man känna sig själv och det uppstår en större lyhördhet för både kroppens och psykets signaler. Ett bra redskap för att återfinna den egna inre kraftkällan. Bara du själv väljer om du vill använda verktygen för att förändra i ditt liv. Ingen annan kan göra det åt dig.

Jag lär ut olika målningstekniker både med och utan pensel. Du målar med akvarell, akrylfärger, diskmedel, salt, socker, gafflar, plastfolie eller annat material för att få spännande effekter i dina tavlor och teckningar. Lärarledda timmar samt gott om tid för ditt eget skapande! Högst 6 deltagare per kurs.

Material: . Visst material ingår i kurspriset. Ta med akrylfärger, fyra målardukar i mindre format eller målarduk på metervara, akvarellblock, blyertspennor, ritblock och penslar. 

Ta gärna med egna lakan och handduk. Det finns att hyra för 150 kr

Lärare: Ewalena Berg

Adressen är Högsbo 123 740 45 Tärnsjö och kapellet ligger 5 mil nordväst om Uppsala. www.gladjenskapell.se 

Pris: 3500:- I priset ingår målarkursen, ett grundmaterial, boendet, ekologisk och vegetariskt eller rawfood måltider. 

Anmälningsavgift: 300 kr garanterar din plats. Max 6 deltagare

Bankgiro meddelas vid anmälan: 

Så här beskriver Inger Zetterblom sin vackra plats:

I flera år hade jag en längtan att starta ett center som mötesplats för människor i växande. Ett ställe där man kan möta likasinnade och slå följe en bit på vägen. När jag hittade kapellet föll bitarna på plats. Här råder lugnet och stillheten. Kapellet har i sig ett fantastiskt ljus och är byggt på en gammal kraftplats och allt vi gör här har gudomligt stöd och blir vackert! Jag välkomnar lärare som vill dela med sig av sina kunskaper och deltagare som med öppet hjärta söker utveckling och nya vägar./Inger

Olika färdvägar till Glädjens kapell

Söderifrån med bil

Kör E4 till Uppsala.

Sväng av mot Strängnäs/Uppsala norr och kör mot Strängnäs ca 5 km.

Tag av mot Gysinge, väg 272. Efter ca 3,5 mil, några km efter samhället Haga, sväng vänster mot Tärnsjö.

Håll utkik efter vägskylten som står lite gömd i en högerkurva. Kommer ni in i Harbo har ni missat skylten, vänd och åk tillbaka.

Efter ca 1 mil på Tärnsjövägen kommer en T-korsning och strax efter en Y-korsning, kör mot Tärnsjö i båda .

Sen är ni strax framme i Högsbo. När ni kommer in i byn, kör förbi 50-skylten och efter avtagsvägen mot Stalbo är kapellet det 3dje huset på höger sida.

 

Norrifrån med bil

Kör väg 56 från Gävle/Sandviken mot Sala/Västerås till Tärnsjö. Åk förbi första avfarten mot Tärnsjö. Vid nästa avfart, vid 56:an outlet, sväng vänster mot Harbo, INTE mot Tärnsjö! Åk mot Harbo ca 6 km till Högsbo. Kapellet är andra huset på vänster sida.

 

Västerifrån med bil

Kör väg 56 från Sala/Västerås mot Gävle. Vid avfarten in till Tärnsjö, sväng Höger mot Harbo, INTE mot Tärnsjö. Åk mot Harbo ca 6 km till Högsbo. Kapellet är andra huset på vänster sida.

 

Kommunalt söderifrån

Tåg/pendel till Uppsala. Därifrån buss nr 772 till Harbo kl. 16:52 med snabbyte till buss nr 863. Bussen stannar utanför kapellet 17:52.

 

Kommunalt norrifrån

Lättast att ta tåg till Uppsala, se ovan.

 

Kommunalt västerifrån

Tåg eller buss från Sala/Enköping/ Västerås till Heby. Därifrån buss till Tärnsjö där vi hämtar med bil.

Buss går flera gånger per timme, se tidtabell

http://www.ul.se/